Ongekend

Het unieke van sportboothuren.nl is dat u zelf een (snelle)sportboot kunt huren en besturen zonder schipper!

Minimum leeftijd huurder: 25

Huren met vaarbewijs

Als u in het bezit bent van een vaarbewijs (1 of 2) huurt u bij sportboothuren.nl een boot welke harder KAN dan 20 KM/H. Ideaal om eens lekker over het water te suizen of te waterskiën.

Wij wijzen u wel op uw eigen verantwoordelijkheid en respect voor de omgeving, natuur, mede watersporters en plaatselijke regels te hebben. U bent ten alle tijden aansprakelijk voor schade en de gevolgen daarvan.

Vaargebieden met vaarbewijs 1

Alle Nederlandse wateren uitgezonderd de Noordzee, Waddenzee, IJsselmeer, Maas, Waal enz.

Vaargebieden met vaarbewijs 1 & 2

Alle Nederlandse wateren.

Restrictie vaargebied

Met een gehuurde sportboot van sportboothuren.nl mag u zich uitsluiten binnen de Nederlandse territoriale wateren begeven. Buiten dit gebied treden is ten strengste verboden, tenzij anders overeengekomen. Bij overtreding van deze regel heeft sportboothuren.nl het recht de huurperiode per direct te beëindigen en de gehuurde boot in te vorderen.

Opstaplokies

Strategisch gelegen om Nederlands grootste vaargebieden te bereiken.

Lokatie 1: Ramspol aan het begin van het Ketelmeer

Andere lokaties in overleg

Huurperiode

Weekend: Vrijdag 14:00 uur, tot Zondag 12:00 uur

Midweek: Zondag 14:00 uur tot Vrijdag 11:00 uur

Week: Vrijdag 14:00 uur tot Vrijdag 11:00 uur

Schipper (Wake/ski-leraar) per dag van 10:00 uur tot 18:00 uur

Watersportmadness per dag van 10:00 uur tot 18:00 uur

Andere tijden in overleg

Eigen risico

Wij zorgen goed voor onze sportboten. Wij verwachten van u dat u dat ook doet. Voor ons en uw plezier zorgen wij ervoor dat de boot en zijn uitrusting altijd up-to-date en tiptop in orde is. Op het water mag je ook niets anders verwachten. Met pech of ongevallen stapt u niet eenvoudig uit en kunt u niet naar het eerstvolgende huis om even hulp te vragen. Om misbruik en roekeloos gedrag te beperken vragen wij een borgsom van € 750,= . Ook het eigen risico bij schade is daarom hoger dan bij het huren van een auto. Sportboten zijn nu eenmaal kostbaar. Ondanks de moderne techniek is het nog altijd mogelijk om schade te varen. Wij vragen u dan ook om te gaan met uw gehuurde sportboot alsof van uzelf.

Hulp bij pech of calamiteiten

Mocht u met de gehuurde sportboot onverhoopt in een lastige situatie of door pech getroffen zijn dan staan wij u ten alle tijden bij.

Betaling

Na de huurperiode overeengekomen te zijn, dient u minimaal het te betalen huurbedrag (eventueel met borgsom) voor aanvang te voldoen. De Borgsom kunt u eventueel contant bij de opstaplokatie voldoen. Na inlevering van de sportboot wordt de borgsom na eventuele verrekening weer teruggestort op rekening. Vergeet niet om uw identiteitskaart of paspoort met eventuele vaarbewijs mee te nemen!

Op de boot

Wij hanteren een aantal gedragsregels voor het gebruik van onze boten. Het is verboden om in de boot en nabij de motor te roken. Dit voor uw veiligheid en levensduur van de boot. Verder houdt u zich tijdens het varen aan de plaatselijke regels en volgt u instructies van bevoegde personen op.