Even voorstellen…

“Eigenlijk is het al begonnen voordat ik geboren was”, zegt Ronald. “Mijn vader had een de Vries kotter laten bouwen, en was van plan om de wereld rond te trekken. Hij is niet veel verder gekomen dan de Zeeuwse wateren! Toen werd ik geboren. ‘Speciaal’ voor mij had hij bij mijn geboorte een zeilbootje gekocht. Op m’n 8e begon ik met zeilen, we woonden op dat moment in Alphen aan den Rijn, niet ver van de Braassemermeer vandaan. Helaas werd het bootje verkocht op m’n 12e, en verhuisde we naar Drenthe. en daar was geen ‘groot’ water te bekennen…..

M’n eerste motorboot kocht ik toen ik 20 was, een Glastron V-184 uit 1975, dat was een drama, maar goed wat wil je ook, de boot kostte € 400,=  Maar mijn liefde voor speedboten was wel geboren! Niet lang daarna kocht ik een Hammond 1750 Granada uit 1978, met een 140 PK inboard. Aan deze boot heb ik heel veel plezier beleeft. Elk schroefje en veertje van de motor uit elkaar gehaald.

De Memories was een nieuwe boot, gekocht met het idee om hem te verhuren. Iets dat in Nederland nog niet gebeurde. Inmiddels hebben we een leuke klantenkring opgebouwd en hebben vele mensen het mooie van watersport kunnen proeven. Met of zonder zeil, rustig of ruig, mij kun je ‘s nachts wakker maken voor alles wat maar met watersport te maken heeft. Ik weet wat er bij komt kijken om een fantastische ervaring op het water te maken.

Graag tot horens!

Ronald van den End